Diskuze

Diskutuj o mykologii, houbách, ale i běžných věcech ze života houbaře

Reakce na příspěvek

"Z dnešní návštěvy u sousedky, takhle houbičky zřídila inspekce divočáků. Jsou to sametonožky? Ten skoro neviditelný pařízek je nejspíš jabloň."

Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.

19 příspěvků za posledních 7 dní

houbař II.

02. 03. 2020 - 19:56

Zdravím,dnes v lesoparku jsem se byl podívat jak se daří v růstu Arónu planatému,no kousek od něho u pařezu se vyskytl Hnojník třpytivý sp,může se jednat i o jiný druh,v této době by se neměl ještě vyskytovat,no po takovém průběhu zimy je asi všechno na ruby.

Tak se mějte fajn! PS . Tak to vypadá,že nás příroda ještě překvapí !

vlk

02. 03. 2020 - 20:15

...paráda...gratuluji k Hnojníkům...

cyklista

02. 03. 2020 - 14:56

poslední penízovky sezony2019/20; kačenky ještě nelezou

Tony52

01. 03. 2020 - 20:39

Zdravím, po delší době s parťákem v lese zjišťuji, že zimní houbičky nejsou /jako penízovky, šťavnatky, hlíva/ zřejmě díky teplu /vody je zatím dost/. Tak je to vlastně jen většinou běhání kolem pařízků. První je pevník chlupatý, 2 a 3 outkovka pestrá a ze spodu, 4 je vyjímka - hvězdovka, 5 moje oblíbená outkovka rumělková na kůře břízy - dřevo je již dávno rozložené. 6 a 7 něco na pařízku a v detailu snad jediná sametonožka - pařízek mám doma, snad z toho něco vyleze. Poslední nalomený asi javor, jako by upozorňoval - moc sem nelezte. Opět začínám mít houbový absťák a do hřibovitých ještě daleko. Asi jsem udělal chybu, když jsem nerozvážně brouzdal po ruských či ukrajinských šotech o nálezech křemenáčů atd - nedoporučuji. Mějte se fajn.

Martin

01. 03. 2020 - 21:09

Asi to chce více do jehličnatého. U nás je penízovek spousta, i nějaké helmovky šiškomilné. Na dřevě hodně kržatek plus penízovky sametonohé, i když těch je mín než obvykle.

Richard z Beskyd

01. 03. 2020 - 22:29

Neřekl bych,že do hřibovitých daleko. První budou už za měsíc tj. v dubnu a to už je za rohem.

vlk

01. 03. 2020 - 15:03

...hezké odpoledne nahoubaři...někde už odkvétají...

Richard z Beskyd

01. 03. 2020 - 13:38

Zdravím všechny. Po pátečním sněžení už není v podhůří ani stopy,tak jsem šel omrknout lesík a našel jsem ...a nemohu si vzpomenout,co. Znáte to...já hlava dubová,palice....

Tony52

01. 03. 2020 - 14:29

Že by dřevomor? / červený/.

vlk

01. 03. 2020 - 15:06

...tož bať...jak píše Tony52...

Richard z Beskyd

01. 03. 2020 - 22:27

Díky kluci.

vlk

27. 02. 2020 - 19:41

...hezký večer nahoubaři...u nás je to s houbami stále bída...i když párkrát slušně zapršelo a je sem tam slušné teplo, nic nevylezlo...Černorosol...Trámovka...troudnatec a neznámá dřevomilka...překvapuje mě totální absence Kržatek a Boltcovitky bezové...

houbař II.

25. 02. 2020 - 18:30

Zdravím,dám několik fot co jsem potkal při úterním toulání,Prvosenka jarní,ta potěšila,překvapil mě Rmen rolní,Hluchavka nachová ta kvetla už v lednu na některých místech,parádní byl i Rozrazil perský,no ještě tři,ale ty jsem neurčoval.Konečně hubky,Outkovka pestrá,ta byla zajímavá,na zbytku houby,ta se nedala určit ale vyskytl se na ní Nedohub oranžový,našel jsem náhodně místo kde bylo větší množství Pařezníku pozdního,od začátku února se na rybníčku u hladiny prohání hejno rybiček,tak nevím zda vůbec byla zima!

vlk

24. 02. 2020 - 20:44

...hezký večer nahoubaři...pár sobotních Troudnatců pásovaných do ,,voka,,...

Kalfa

24. 02. 2020 - 18:58

Z dnešní návštěvy u sousedky, takhle houbičky zřídila inspekce divočáků. Jsou to sametonožky? Ten skoro neviditelný pařízek je nejspíš jabloň.

Forrest Run

25. 02. 2020 - 22:35

Pravděpodobně ano.

vlk

23. 02. 2020 - 21:41

...hezký větrný večer nahoubaři...všech osum včerejších Ohnivců z padlého kmenu u potoka...

Olda

23. 02. 2020 - 22:31

Vlku, víc odfláknout to nešlo

Z lásky k houbaření od roku 2001
© NaHouby.cz | david@eiselt.cz