Diskuze

Diskutuj o mykologii, houbách, ale i běžných věcech ze života houbaře

Reakce na příspěvek

"Nějak se v tom tady neorientuji"

Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.

34 příspěvků za posledních 7 dní

Luboš z lázní

27. 09. 2019 - 19:57

Zdar,včera jsem vyrazil na doporučení místního houbaře diskutéra k obci Debrné a Mostek. Nikdy jsem tam nebyl tak jsem neměl bůhví jaké očekávání ale realita mě fakt dostala. Na ploše čtvrtiny fotbalového hřiště 63 praváků od malých po tři čtvrtě kilové obry. Kolem březového pařezu obrostlého mechem a trávou, se usadila rodinka křemenáčů v počtu 12 kusů všech velikostí. Výstavní mladí kozáci,koš mladých podborováků,které jsem už ani nesbíral a všude hejna klouzků.Červivost téměř 0. Neuvěřitelný houbařský zážitek s minimem námahy a nachozených kilometrů,myslím,že to tak brzy neskončí,protože je tam nezvykle mokro. Díky za tip,příteli.......

Míla

27. 09. 2019 - 19:19

rostou i v krušných horách

travi

27. 09. 2019 - 19:14

Bohužel, ale ty původní stránky byly o mnoho lepší.

David Eiselt

27. 09. 2019 - 20:06

V čem, ať se můžeme od něčeho odpíchnout? 😢😀

jistar

28. 09. 2019 - 12:47

nemůže prudit :)) bojí se funkce nahlásit

Martin Přibyl

27. 09. 2019 - 18:41

nové stránky jsou skvělé!!!

mime

27. 09. 2019 - 17:42

suchohřiby babky neberu zbiram jen pravaky batoh 2 nakupny tašky vydržat

Pantáta

27. 09. 2019 - 17:36

Tyto a mnohé další druhy budou o víkendu k vidění na pražské výstavě hub, která se koná v prostorách radnice Prahy 13 u stanice metra B Hůrka.

Více na stránkách České mykologické společnosti www.myko.cz

Richard z Beskyd

27. 09. 2019 - 22:45

Až na jednu fotku jsou neostré.

jistar

27. 09. 2019 - 23:12

Jj při této velikosti fotek už bude vidět na fotkách z mobilu že se přece jen nemůže rovnat fotáku na stativu :(

Martin

28. 09. 2019 - 07:14

Částečně. Ono to sice fotky roztáhne na celou obrazovku/displej, ale nějaká komprimace tam je. Takže když člověk nahraje velkou ostrou fotku, její zobrazení tady je znatelně méně ostré.

Pantáta

28. 09. 2019 - 10:08

A nezmění se to. Já už foťák nosím do lesa pouze když vím, že jedeme cíleně za nějakým zajímavým druhem nebo vzácností, kterou ještě nemám do svého archivu dobře nafocenou. Nepotřebuji mít v archivu 300 super fotek např. hřiba rudonachového. Proč? Stačí mi pár hezkých fotek plodnic od různých barevných variet. Atlasy nevydávám, nepublikuji, prezentace nedělám...já na houby jezdím /i bez košíku/ prostě proto, že je rád hledám a těším se z nich v tom lese.

Takže na to, abych tady dal pár fotek pro přehled co jsem našel, mi mobil v kapse naprosto vyhovuje. Mimochodem ... při pohledu na displej v mobilu mám neostrou jenom tu pidištítovku šarlatovou, protože na tu mi to už při focení nešlo zaostřit, jak byla malinká. Ostatní 3 fotky vidím v mobilu naprosto v pohodě a ostré ... (možná je v mobilu nějaká doostřovací funkce při prohlížení fotek). Na monitoru počítače je to výrazně horší, přesně jak říkáte.

Anebo je to prostě špatným fotografem :-) Schválně sem dám jednu z posledních fotek, co jsem dělal na foťák. Ať vidíme jak to vypadá. Uložená v PC mi přijde celkem OK, uvidíme co na webu.

Richard z Beskyd

28. 09. 2019 - 16:40

Ta poslední fotka je OK.

Olda

27. 09. 2019 - 16:21

Když kliknu na něčí fotku, nezvětší se, proč?

Olda

27. 09. 2019 - 16:22

Už to jde, hurá

David Eiselt

27. 09. 2019 - 17:26

Na mobilu to akorát blbne, na desktopu by s tím problém být neměl :)

Richard z Beskyd

27. 09. 2019 - 13:54

Zdravím všechny.Dnes bylo druhé kolečko sběru hub na výstavu,tentokrát ze smíšeného lesu. Ještě nikdy jsem nezažil 27.září takovou parádu. I přes sucho to pořád roste. Ale najít na jednom místě 18 křemenáčů krvavých na fleku 5m? To předčilo vše (co se hřibovitých týče). I borováků bylo překvapivě 8 kousků,smrkoví praváci jako vždy v převaze a také křemenáči březoví (těch bylo něco přes 30 jen v jednom hájku). Tak ať se daří.

Burke

27. 09. 2019 - 15:08

Nádhera! hlavně borováky, letos sem našel jen jednoho :) , na Salaši (Chřiby)

vlk

27. 09. 2019 - 12:58

...hezké poledne nahoubaři...dnes mám dovču, tak jsem to na dvě hoďky prubnul...praváci trpí suchem a ,,zvedají,, se jim klobouky...ale křemílci to zachránili...párkrát jsem musel prchnout před vojákama, ale stálo to za to...až stáhnu fotky z digitálku, tak večer něco dám...ať se daří...

MV

27. 09. 2019 - 10:38

Vážení administrátoři, nahlédl jsem do zdejšího atlasu. Popisy hub jsou slušné, ale fotografie jsou vesměs otřesné kvality, horší než leckde na Facebooku, kam je dává každý nedouk. Zkuste s tím něco udělat.

David Eiselt

27. 09. 2019 - 10:41

Ahoj Martine, díky za zprávu. Atlas hub je „původní“, který byl na starých stránkách včetně fotografií pocházejících někdy z roku 2001. Ještě jsme s ním nijak nepracovali, akorát přesunuli obsah.

Spoustu hezkých fotek je zde, tudíž jsem měl v plánu oslovit místní nahoubaře, jestli by fotky nechtěli dodat :)

vlk

27. 09. 2019 - 14:44

...pokud moje fotky splní požadavky atlasu, klidně můžu poslat...

Z lásky k houbaření od roku 2001
© NaHouby.cz | david@eiselt.cz