Reakce na příspěvek
Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.
34 příspěvků za posledních 7 dní
Tony52
08. 10. 2019 - 15:49
Kozáci a hnědáci převážně jen starší plodnice, smrkáč jen jeden, ale v hustém nízkém porostu by určitě něco bylo - déšť nedovolil se prodírat. Ještě vyrážejí klouzci a václavky, převážně zůstali v lese. Jinak je les plný hub všeho druhu a když se oteplí - jak slibují, budou ještě žně. Hodinka v lese stačila. Mějte se fajn.
08. 10. 2019 - 14:46
Zdraví houbaře, dva roky jsem na houbách prakticky nebyl, ale tyto dvě soboty jsem si to vynahradil.
To co bylo v lese se nedalo posbírat, bylo to na pytle.
Mluvím jen o hřibech smrkových a suchohřibech. Jedním slovem žně. Houbařím desítky roků , ale tohle jsem dlouho neviděl.
Richard z Beskyd
07. 10. 2019 - 09:01
Zdravím všechny. Víkend byl u nás deštivý (hlavně v sobotu),ale co by houbař neudělal pro poslední příležitost si to užít. Fotky tentokrát nic moc,byl jsem rád,že aspoň něco) a byť jsem v neděli vzal i zrcadlovku,té "šediny" a mrholení bylo dost. Začnu sobotou,ta byla druhově parádní,v mechových porostech bylo dost mladých plodnic různých hub ,nejvíce mně potěšili lišky ametystové,dále šťavnatky,bedly,strmělky,mladé hřiby pořád rostou a s železnou pravidelností se objevily i límcovky měděnkové. V košíku skončily též růžovky,ryzci smrkoví,holubinky namodralé,lakovky.
Richard z Beskyd
07. 10. 2019 - 09:09
Potěšila i neděle,hlavně nálezem trojičky křemenáče krvavého,dále krásné kousky praváků a k.březových a jeden kozák barvoměnný. Košíkem zakončuji tuto sezónu, která vypadala zpočátku všelijak,ale nakonec se vše dohnalo včetně muchomúrek červených. Dnes už mám auto zamrzlé a vzhledem k dalším mrazivým dnům to řada druhů neustojí. Škoda, v lese toho bylo ještě hodně ke sbírání. Mějte se
petras
07. 10. 2019 - 10:36
Plesňák?
Richard z Beskyd
07. 10. 2019 - 12:03
Tak na toho jsem úplně zapomněl,ale čekankovitý by to mohl být.
fan
08. 10. 2019 - 20:28
myslím, že jeden, dva mrazíky se do lesa nedostaly, takže to ještě poroste, zítra to půjdu omrknout
Michal
06. 10. 2019 - 16:59
Přikládám foto
Pantáta
06. 10. 2019 - 19:19
Dřevnatka mnohotvárná
Michal
06. 10. 2019 - 16:58
Dobrý den, dnes jsem na zahradě mezi jahodami pár malých černých hub, nevíte co by to mohlo být? Děkuji
RAMZES
06. 10. 2019 - 14:45
Ahoj. Řekněte mi, prosím, hubová místo v okolí Chomutova.
vlk
06. 10. 2019 - 19:14
...gratuluji...křemílci jsou moje srdeční záležitost...