Diskuze

Diskutuj o mykologii, houbách, ale i běžných věcech ze života houbaře

Reakce na příspěvek

"...hezký pozdní večer nahoubaři...aktuálně jsou u nás nejhojněkší Holubinky..."

Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.

21 příspěvků za posledních 7 dní

vlk

30. 10. 2019 - 22:05

...hezký večer nahoubaři...dřevomilkám se v tomto vlhkém počasí daří...Troudnatec...???...Dřevokaz rosolovitý...Březovník obecný...Outkovka pestrá...předposlední vevím, snad nějaký Ohňovec...a Síťkovec načervenalý...

vlk

29. 10. 2019 - 21:51

...hezký večer nahoubaři...z bratelných houbiček u nás momentálně nejvíce roste Bedla...tož pár momentek...

Tony52

29. 10. 2019 - 18:57

Zdravím, dnes pár snímků z Krušných. Ještě stále je z čeho vybírat i když bratelných bylo pomálu. Potěšil bělochoroš modravý.

Tony52

29. 10. 2019 - 19:02

Outkovka rumělková a trámovka plotní. Jen pro zajímavost, když jsem kontroloval trámovku plotní v atlasu online, vyskočil na mne inzerát na živé ploty.

Tony52

29. 10. 2019 - 19:05

Muchči stále jedou, ale těch čerstvých postupně ubývá. Ne že bych dělal reklamu, ale na stránkách ČMS pořádají 2. 11. dopoledne mykovycházku do Šárky. Já letos nemůžu, mějte se fajn.

vlk

29. 10. 2019 - 20:05

...Bělochoroš modravý je kouzelná houba a tobě se ji podařilo krásně zachytit...paráda...máš to všechno moc hezké...

Richard z Beskyd

29. 10. 2019 - 21:14

Jj,fajn fotečky.

Zajímvost

29. 10. 2019 - 11:10

Když se začtete na vedlejším blogu do těch desítek článků o ústřičné, tak tam najdete řadu zajímavostí. Například na téma houby pro přežití. A mezi ty tato hlíva bezesporu patří. To by bylo ale na jiné a hodně dlouhé vyprávění. Houba se dá jíst i syrová, nesmí se to ale co do množství přehnat. Když je zimní období, tak má chuť po ředkvičce. Když ale příjde jaro, a na jižní straně je na stromě již více či méně v uschlém stavu, tak má příchuť, velice příjemnou příchuť, po oříšcích. Zkuste a dobrou chuť...

Jirka

29. 10. 2019 - 06:55

Asi poslední letošní vycházka přinesla nádherny houbový zážitek

vlk

29. 10. 2019 - 16:29

...gratuluji...parádní fešáci a moc hezký úlovek...

Kolik asi je těchto hub v přírodě?

28. 10. 2019 - 22:51

Určitě hodně málo. Ale co to asi je to hodně málo...

Pantáta

29. 10. 2019 - 08:01

Omyl pane. Stačí se následující rok po vykácení smrkové monokultury podívat během sychravého podzimu na paseku. Pak jich tam bývají stovky... Čili teď díky kůrovci to bude hojnější druh než jarní ucháče. Kapišto Vene?

Václav

29. 10. 2019 - 11:08

A máte pane Pantáto nějské důkazy. Co takhle snímky?

Pantáta

28. 10. 2019 - 20:14

Nedalo mi to a ještě jsem do boru s břízama před odjezdem mrknul...

Jezevec Pantáta zalézá do nory.

mar

28. 10. 2019 - 22:08

jaká škoda !!

vlk

28. 10. 2019 - 20:01

...hezký večer nahoubaři...první prohnutí Hnojníci...druhá snad Bedla vlnatá...???...nějaký Ryzec...???...Bedly...Lakovka ametystová a mladý Ryzec...

Domažlický host

28. 10. 2019 - 06:48

Dobrý den, prosím je někdo z Domažlic nebo poblíž? Že by jsme se sešli a řekl by mi jestli to co jsem našel jsou lysohlávky prosím.

Mám víc hub a asi několik hodin jsem je měl v otevřený kapse a asi skoro 24 hodin se suší na papíru

Martin

31. 10. 2019 - 12:31

Co s nimi furt máte? To vypadá nejspíše na vláknici zemní....

Kopytovitý je zázrakem přírody

27. 10. 2019 - 23:18

Když kopytovitého potkám v lesích, tak si vždy nevědomky sáhnu na pochvu nože. Při prvním vyndání za účelem očištění houby, nebo potřeby udolat konzervu, něco k jídlu, vždy překontroluji jeho ostří. Jak se říká, jen ostrý nůž, dýka, je bezpečný. Když se nezdá, tak choroš využiji k jemnému nabroušení. Také to tak praktikujete? Výhodou i z tohoto důvodu je, že tento choroš je ze všech druhů nejpočetnější. Lid ho miloval od dávných dob. Ještě dnes se v některých historických budovách můžeme seznámit se zajímavými výtvory. Víte, že ještě nedávno se z něho vyráběly klobouky, ale i kabely, tašky a co asi ještě. Ve své výbavě měl choroš kopytovitý i pračlověk, kterého nedávno objevili v alpském ledovci. Jak se ale jmenoval si už bohužel nepamatuji.

Bašibozuk

30. 10. 2019 - 09:03

Václave, vykašli se na to...

Z lásky k houbaření od roku 2001
© NaHouby.cz | david@eiselt.cz