Reakce na příspěvek
Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.
22 příspěvků za posledních 7 dní
houbař II.
07. 02. 2020 - 22:42
Zdravím,první foto,malý a naštvaný Mrazík,následují běžné nálezy,na Berounce jsou stále Nutrie a na svojí přítomnost také upozorňuje Bobr.
No když v lednu kvetou fialky,tak v únoru na jednom místě kvete Měsíček lékařský a samozřejmě Sněženky.Našel jsem pár Kržnatek zimních.Je to tady sice o houbách a já přidám dvě fota Dlaska tlustozobého,jo usadil se u nás ve dvoře.Tak se mějte fajn!
houbař II.
07. 02. 2020 - 22:53
Oprava - Kržatka zimní,no dnes divný den.
vlk
09. 02. 2020 - 21:50
...líbí...
Zvoneček pohárkovitý
06. 02. 2020 - 22:23
(2. února 2020) - S velkou pravděpodobností se dá říci, že na této lokalitě nikdy v minulosti tolik plodnic ještě nebylo. Většinou tak dvě na jednom pařízku a opodál ještě jedna. Dnes jsme jich napočítali ke dvaceti a určitě tam jsou další a možná i sem tam ještě nějaká vyroste. Víme, že tyto vzácnější houby tam od nepaměti pozorují mykologové z České mykologické společnosti. Bylo by zajímavé vědět, kdy a kdo je tam objevil poprvé.
Olda
07. 02. 2020 - 10:57
opět Václavův rozmazaný standard
houbař II.
07. 02. 2020 - 10:28
Pěkné připomenutá minulost,no jarní přítomnost je pomalu za rohem.......
Václav
05. 02. 2020 - 08:32
Kačenka česká, jak známo přelahodná to houba vyrůstající časně zjara pod listnatými stromy, má však i několik konkurentů. Je to především kačenka prstencová (reagující purpurově jinak na jodid amonný), ale především celá řada smržů. Smrže i kačenka se jak známo na francouzských tržnicích vyvažují (vedle lanýžů) doslova zlatem, viděl jsem na vlastní oči na zájezdu po Bretani. Francouzi jsou gurmáni, gurmeti a převelicí znalci, vyznavači a konzumenti všeho dobrého.
Současné teplé počasí beze sněhu ale nasvědčuje, že ani letošní sezóna sběračům těchto jarních pochoutek přáti nebude.
Více už brzy o této delikatese, víte kde.
Tony52
06. 02. 2020 - 10:36
Já rozostřené foto automaticky likviduji.
Olda
06. 02. 2020 - 20:48
já taky, ale pro Václava je to standard
setik
22. 02. 2020 - 01:58
Blb zustane blbem, i po letech. Více - víte kde...
Václav
04. 02. 2020 - 22:48
V minulém roce, v letních měsících, jsme v jedné oblasti z auta zahlédli v dálce na loukách pod kopci něco bílého. A těch světlých fleků tam bylo přehršle. Toto slůvko se historicky, správně česky, používalo ve smyslu něčeho hodně málo, dnes, podle nových pravidel jazyka českého, se vyhovělo neználkům a používá se ve smyslu opačném. Triedr potvrdil, že jsme narazili na neskutečné množství pýchavek obrovských. Nelenili jsme a několik jsme jich odvezli do našich kuchyní. Krémová polévka je delikates, který v žádném supermarketu nepořídíte. A tak jsme zjistili, proč je tamější lid nechává na lukách, proč je nesbírá, nekonzumuje. Vatovec se nedá jíst do nekonečna. Jak se jednou, dvakrát, naplní žaludek, tak už o tuto nejchutnější krmi není zájem. Autem, a následně i pěšmo, jsme objeli, obešli, tamní překrásný kraj. A všude na nás ty bílé koule vyskakovali. Bylo jich tam na stovky a těch malých možná i na tisíce. Už víme kam v příštích letech vyrážet.
geolog
06. 02. 2020 - 20:37
To se nedivím,že se nechá jíst jen dvakrát,no jak se ten slepenec -směs hornin upravuje?
vlk
03. 02. 2020 - 18:43
...opět vymazlené fotky...
Martin
03. 02. 2020 - 20:05
Díky, ale bohužel u nás slabota. Třeba sametonožky jsem vůbec nefotil, protože sice občas jsou, ale spíš přisušení mohykáni.
vlk
03. 02. 2020 - 21:59
...dnes u nás celkem slušně napršelo...dlouho jsem nebyl v lese...uvidím v sobotu...