Reakce na příspěvek
Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.
19 příspěvků za posledních 7 dní
houbař II.
02. 03. 2020 - 19:56
Zdravím,dnes v lesoparku jsem se byl podívat jak se daří v růstu Arónu planatému,no kousek od něho u pařezu se vyskytl Hnojník třpytivý sp,může se jednat i o jiný druh,v této době by se neměl ještě vyskytovat,no po takovém průběhu zimy je asi všechno na ruby.
Tak se mějte fajn! PS . Tak to vypadá,že nás příroda ještě překvapí !
vlk
02. 03. 2020 - 20:15
...paráda...gratuluji k Hnojníkům...
Tony52
01. 03. 2020 - 20:39
Zdravím, po delší době s parťákem v lese zjišťuji, že zimní houbičky nejsou /jako penízovky, šťavnatky, hlíva/ zřejmě díky teplu /vody je zatím dost/. Tak je to vlastně jen většinou běhání kolem pařízků. První je pevník chlupatý, 2 a 3 outkovka pestrá a ze spodu, 4 je vyjímka - hvězdovka, 5 moje oblíbená outkovka rumělková na kůře břízy - dřevo je již dávno rozložené. 6 a 7 něco na pařízku a v detailu snad jediná sametonožka - pařízek mám doma, snad z toho něco vyleze. Poslední nalomený asi javor, jako by upozorňoval - moc sem nelezte. Opět začínám mít houbový absťák a do hřibovitých ještě daleko. Asi jsem udělal chybu, když jsem nerozvážně brouzdal po ruských či ukrajinských šotech o nálezech křemenáčů atd - nedoporučuji. Mějte se fajn.
Martin
01. 03. 2020 - 21:09
Asi to chce více do jehličnatého. U nás je penízovek spousta, i nějaké helmovky šiškomilné. Na dřevě hodně kržatek plus penízovky sametonohé, i když těch je mín než obvykle.
Richard z Beskyd
01. 03. 2020 - 22:29
Neřekl bych,že do hřibovitých daleko. První budou už za měsíc tj. v dubnu a to už je za rohem.
Tony52
01. 03. 2020 - 14:29
Že by dřevomor? / červený/.
Richard z Beskyd
01. 03. 2020 - 22:27
Díky kluci.
houbař II.
25. 02. 2020 - 18:30
Zdravím,dám několik fot co jsem potkal při úterním toulání,Prvosenka jarní,ta potěšila,překvapil mě Rmen rolní,Hluchavka nachová ta kvetla už v lednu na některých místech,parádní byl i Rozrazil perský,no ještě tři,ale ty jsem neurčoval.Konečně hubky,Outkovka pestrá,ta byla zajímavá,na zbytku houby,ta se nedala určit ale vyskytl se na ní Nedohub oranžový,našel jsem náhodně místo kde bylo větší množství Pařezníku pozdního,od začátku února se na rybníčku u hladiny prohání hejno rybiček,tak nevím zda vůbec byla zima!
Forrest Run
25. 02. 2020 - 22:35
Pravděpodobně ano.