Diskuze

Diskutuj o mykologii, houbách, ale i běžných věcech ze života houbaře

Reakce na příspěvek

"fota ke sběru v Brdech ..."

Jen přihlášení uživatelé mohou přidávat příspěvky.
Přihlaš se nebo si ho vytvoř zdarma.

75 příspěvků za posledních 7 dní

vlk

10. 08. 2020 - 16:18

...hezké odpoledne nahoubaři...dnes první den po dovči v rachotě...cestou do práce na jednom pařízku (od Ořechu vlašského) nádherně vyprášený Choroš šupinatý...foceno přes plot, dost zazumováno...

Richard z Beskyd

09. 08. 2020 - 20:53

Zdravím všechny.I když tropy zastavují růst hřibovitých, tak na některých místech to byla nádhera. Košík naplnily hlavně holubinky nazelenalé, ryzci syrovinky,lišky, pár růžovek a tři hříbky. Holubinka lesklá, 2x h.nazelenalá, holubinka kterou jsem neidentifikoval, křemenáč březový,zřejmě liška friesova, ryzec syrovinka. Dnes byl guláš s domácím knedlíkem a pivkem. Mějte se 😎

vlk

09. 08. 2020 - 22:31

...pořád paráda, tady je vedro a ,,povrchové,, sucho jako hrom...

Václav

09. 08. 2020 - 19:06

Na obou lokalitách stročkovci kyjovití letos nalezeni.

vevanek

08. 08. 2020 - 19:48

Je to zvláštní. Čím více je tady napršeno, tím méně rostou houby. V lese rostou jen čechratice černohuňatá, hřib žlučník a v některých místech krásnoporka žemlička. Některé fotky jsou z okolí, některé z výletu na Vysočinu. Na Vysočině to v některých místech vypadá žalostně. Pokud je tam ještě les, tak okraje jsou plné schnoucích smrků, podél silnic schnou duby a kaštany. Je to smutný pohled. A takové krásné lesy tam bývaly.

hřib smrkový, křemenáč krvavý, opeňka měnlivá, 2x holubinka neurčená, ryzec peprný, šťavnatka hajní, pavučinec, čechratice černohuňatá, muchomůrka porfyrová, helmovka, krásnorůžek lepkavý, pestřec, plesňák, ďubkatec, lošákovec, outkovka rumělková

Martin

08. 08. 2020 - 20:13

Vysočina má asi smůlu, že je to téměř smrková monokultura. Aspon kolem Pacova kam jsme kdysi jezdili. Hezký lesy, ale samý smrk. A byla tam vždycky letní vlna hub koncem července (když nebylo moc sucho) a pak to začínalo růst až kolem 20 srpna, takže je ještě čas :)

vlk

08. 08. 2020 - 22:15

...hezká přehlídka, tady jsou každý den tropy, v lese je sice mokro, ale houbičky zmizely...příliš rychlé oteplení a hlavně vysoké teploty, nevím jestli z posledních dešťů něco vyroste...

Eva

08. 08. 2020 - 23:06

Opět vymazlené fotky.👍

Míla

09. 08. 2020 - 18:15

No Vysočina - Kněžice, kolem Brtnice, Opatov, Heraltice les nikde, nebo téměř nikde. "Snad někde u Semil, podle tajné zprávy kousek lesa zbyl" Jo monokultura. Houby nikde. Pokud zůstanou 2-3 stromy osamoceně stát, tak jak je silnější vítr ten se do nich opře a též se vykoření...teda vyvrátí. Ach jo, velice smutný pohled.

Roman.99

08. 08. 2020 - 18:02

Dnes 8.8.2020 Jeseníky Hvězda půl košíku po 3 hodinách. Nic moc. Asi to jistí podzim.

Martin

08. 08. 2020 - 11:40

Za mne jen závist. Ted jsem se kouknul do lesa, ale kromě malých asi pýchavek kolem cest tam není nic. Vůbec. I když je tam hezky a v zastíněných oblastech ještě není sucho.

Richard z Beskyd

08. 08. 2020 - 14:40

Sám jsem zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet. Pokud bude občas nějaká bouřka, tak kusově to poroste dál....snad.

Martin

08. 08. 2020 - 20:04

Podíval jsem se ještě večer na zahradu a... zadařilo se (!) Není to sice žádné terno, ale v lese nebyly kloboukaté vůbec.

Richard z Beskyd

08. 08. 2020 - 10:02

Zdravím všechny. Včera jsem vyrazil do lesa s Ali a teď je to ta správná houbařina,kdy je potřeba zahlížet i do temnějších koutů lesa 😎. Holubinky jsou foceny mobilem, když jdu s přítelkyní, tak na foťák nemám nárok😄. Helmovka kuželovitá (asi),holubinka nádherná,holubinka namodralá, holubinka ?, křemenáč březový, opěnka měnlivá, penízovka hřebílkatá. Menší košík jsme zaplnili a houbový tataráček jsme už zbaštili. Tak ať se daří😊

vlk

08. 08. 2020 - 12:25

...paráda, ovšem křemílek nemá chybu...tiše závidím...

vlk

07. 08. 2020 - 21:47

...na to nejhlavnější jsem zapomněl...

Richard z Beskyd

08. 08. 2020 - 09:45

Do smaženice good

vlk

07. 08. 2020 - 21:12

...hezký večer nahoubaři...ještě pár fotek ze včerejška...je to bída a po deštích spousta plesnivého...no a protože tropy stále přetrvávají a ještě budou, tak je to houbově asi na nějakou dobu hotovy...

07. 08. 2020 - 15:44

Je to hlíva ústřičná?

sihanuk

07. 08. 2020 - 16:05

ne

vlk

07. 08. 2020 - 18:48

...bude to Čechratka černohuňatá...

Richard z Beskyd

08. 08. 2020 - 09:45

Vlk má pravdu

Z lásky k houbaření od roku 2001